Schoolbibliotheek

bieb1Iedere week mogen de kinderen uit groep 4 tot en met 8 een boek uit de schoolbieb mee naar huis nemen. Vanaf de kerstvakantie mogen ook de leerlingen uit groep 3 een boek van de schoolbieb lenen om thuis te lezen. Iedere dinsdag- of donderdagmiddag kunnen de kinderen (uit de groepen 4 tot en met 8) dan een boek lenen in de schoolbieb. Dit schooljaar vindt de uitleen plaats op dinsdag de groepen 4, 6 en 8 en op donderdag de groepen 5 en 7. Een aantal ouders helpt hen bij het uitzoeken en leent de boeken aan de kinderen uit.

De boeken mogen vervolgens gedurende drie weken thuis gelezen worden. Is die periode voorbij en is het boek nog niet uitgelezen? Geen nood, kom je boek even verlengen en lever het zo snel mogelijk alsnog in. Als je boek veel te laat is, krijg je een briefje mee om je aan het boek te herinneren. Het kan altijd een keer gebeuren dat het boek kwijt raakt of ernstig beschadigd raakt, meld dat dan aan de schoolbieb via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wellicht wordt het boek ergens anders teruggevonden. Komt het boek niet tevoorschijn, dan is het de bedoeling dat het boek vergoed wordt.

Uitleen aan de klassen

Op woensdagochtend verwisselen wij de boeken in de klassen. Iedere klas (groep 3 tot en met 6) heeft circa 100 boeken van de schoolbieb in de klas staan om in de klas te lezen, zodat de leerlingen niet iedere keer naar de schoolbieb hoeven te lopen. Met behulp van een tweetal moeders verwisselen wij iedere twee weken de klassenbieben van een unit. De kinderen kunnen er dan weer even tegenaan.

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek staat er een boekenkraam in de hal bij het auditorium. Hier kunt u boeken komen bekijken en een bestelbriefje inleveren. Wij zorgen er dan voor dat de bestelling bij de Libris terechtkomt. In tegenstelling tot afgelopen jaren, worden de boeken in de kraam dit jaar verzorgd door de Libris. Van de opbrengst van de boeken die via de Regenboogschool besteld worden, ontvangen wij een percentage. Van deze opbrengst kopen wij weer mooie boeken voor de schoolbieb. .

Nieuwe boeken

Ieder jaar krijgen wij van school en van de oudervereniging geld om nieuwe boeken te kopen. Deels is dit geld voor de vervanging van afgeschreven boeken, maar een groot deel gebruiken wij voor de aanschaf van nieuwe boeken. Hierbij kijken wij natuurlijk welk niveau het meeste aanvulling nodig heeft. Het belangrijkste is welke leuke nieuwe boeken zijn er uitgekomen? Wij proberen iedere keer weer leuke boeken voor de kinderen uit te zoeken, en zij mogen ons daarbij best wel helpen hoor. Dus missen jullie nog een boek? Mail ons dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe hulpouders

Lijkt het u als ouder (of opa of oma) leuk om te helpen bij de schoolbieb. Wij kunnen altijd uw hulp gebruiken., ook al is het maar één middag of ochtend in de vier weken. De uitleen aan de kinderen is op de dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.15 tot ca. 15.15 uur en de wisseling van de klassenbieb is op de woensdagochtend van 08.30 tot ca. 11.30 uur. Dus geef u bij ons op. Dat kunt u doen via het mailades: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook zijn wij op zoek naar ouders die onze biebcommissie willen komen versterken. Wilt u weten wat de biebcommissie inhoudt, stuurt u dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij leggen het u graag uit.

De biebcommissie

Het vaste "biebteam" bestaat nu uit:

  • Miryam van Beaumont (namens het Team)
  • Jeroen Vergeer (namens het Team)
  • Silvia Ruygrok (namens het Team)
  • Annemarie Jagt (namens het Team)
  • Sandra Giorgi (namens de ouders)

en nog vele anderen die de biebuitleen mogelijk maken.

 

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.