Rollen van ouders

Binnen KBs de Regenboog zijn betrokken ouders onmisbaar. Hieronder leest u meer over de verschillende rollen van ouders op onze school.


In de weken voor het nieuwe schooljaar wordt er in iedere groep een klassenouder aangesteld. U kunt zich hiervoor opgeven (alleen of samen) als de oproep op de site komt. De klassenouder is de contactpersoon tussen de leerkracht en de ouders bij activiteiten en evenementen. De communicatie verloopt vooral via mail. Hierdoor zijn alle ouders in de gelegenheid zich aan te melden als er hulp nodig is én zijn ook ouders die niet kunnen helpen op de hoogte van activiteiten die in de klas plaatsvinden. De klassenouder zal bekendgemaakt worden aan de start van het schooljaar.

Kriebelteams zijn teams van ouders die controleren op luizen en neetjes. Iedere groep heeft zijn eigen kriebelteam, bestaande uit 4 à 5 ouders per groep. Na elke schoolvakantie controleert dit kriebelteam de klas op luizen en neetjes. Ook kan er tussentijds een controle zijn als ouders melden dat ze luizen of neetjes bij hun kind hebben ontdekt.

Als er bij een controle wat wordt gevonden, worden alle ouders van de groep hiervan op de hoogte gesteld, zodat iedereen extra alert kan zijn bij zijn/haar eigen kind. De ouders van het kind met luizen en/of neetjes wordt gebeld door het kriebelteam en krijgt advies over de behandeling van het kind en de omgeving. Na twee weken vindt een hercontrole plaats in de groep. Ook de groepen van de broertjes en zusjes worden dan (nogmaals) gecontroleerd.

Als u luizen of neetjes ontdekt bij uw kind, dan kunt u dat via de leerkracht van de groep melden.

Heeft u een algemene vraag t.a.v. het kriebelbeleid of een zorg hieromtrent, dan kunt u mailen met onder 'opper kriebelouder' Petra Schalkwijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie menu Ouders > Medezeggenschapsraad

Wilt u het oud papier op de desbetreffende zaterdagmorgen voor 9.00 uur buiten zetten?

De Regenboog en de Margriet zamelen samen oud papier in. De opbrengst hiervan gaat naar de oudervereniging.

Verzamelen

Ouders kunnen zich opgeven om 2 à 3 keer per schooljaar op zaterdagen tussen 9.00 en 11.30 uur te helpen het oud papier op te halen in de wijk Snel en Polanen. U kunt de coördinator van het oud papier, Nicole Bol, bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Buiten zetten

Waar: In de hoofdstedenwijk en de straten direct daarachter, het wooneiland inclusief de Cattenbroekerdijk en de wijk Florijn

Bewoners van deze wijken dienen hun oude papier voor 9.00 uur zichtbaar voor de ophalers klaar te zetten. De bewoners van andere wijken kunnen diezelfde zaterdag hun oud papier brengen naar de container die tussen 9.00 en 11.30 uur op het speelplein van de Margrietschool staat opgesteld.

De Oud Papier Actie vindt, met uitzondering van de zomervakantie, gemiddeld tweewekelijks plaats. De precieze data staan vermeld in de jaarkalender, op de videoschermen in school en op de site.

U kunt ook gebruik maken van de mogelijkheid het oud papier zelf te brengen naar: J. de Bruin B.V. Ampereweg 8, Woerden. Dit kan op ma t/m vr van 7.15 tot 17.00 uur en op za van 7.15 tot 12.00 uur. Vermeldt u er dan wel bij dat de opbrengst ten goede komt aan de Regenboogschool?

Alvast bedankt!

De Oudervereniging

Sinds 2006 kent De Regenboog een band die volledig uit ouders bestaat.

De band is opgericht voor het opleuken van feestjes (carnaval, sinterklaas, kerst, ouderfeesten), maar ook voor het organiseren van muzikale activiteiten met de kinderen (de workshops, sinterklaasliedjesmiddag met de onderbouw). De band is erbij!

Samenstelling

De ouderband van de Regenboog bestaat nu uit:

Cindy de Rouw (zang) Herman Bolle (keyboard) Lennart Snaak (gitaar) Keimpe Schilstra (bas) vacant (drums)

Speel je een instrument of beschik je over zangervaring? Wellicht vroeger in een band gespeeld en verlang je terug naar de mooie tijd van repetities en optredens? Neem dan gerust contact op. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent.

De voorbereiding

De bandleden hebben elk een compleet verschillende achtergrond en ervaring. Des te leuker is het om te zien hoe ze samen steeds weer een spetterend eindresultaat weten weg te zetten.

Dat gaat overigens niet vanzelf. Per gelegenheid wordt gekeken welke nummers passen en of de formatie dat aan kan. Vaak moet bladmuziek worden uitgezocht of zelf opgesteld. En dan begint het repeteren pas. Een nummer wordt al snel zo'n 10 keer gerepeteerd voordat er sprake is van tevredenheid bij alle bandleden.

Veel van de bandleden spelen zelf al in andere bands of hebben dat vroeger gedaan. Uit het kleine beetje repetitietijd en 2 of 3 keer per jaar een ochtendje op school halen ze enorm veel voldoening.

Zie menu Ouders > Oudervereniging

De klankbordgroep zit drie keer in het jaar bij elkaar, samen met de directie, om over allerhande zaken te klankborden. Hier worden geen besluiten genomen. De directie vindt het erg fijn om met positief kritische betrokken ouders in gesprek te zijn en hier kennis en kunde te halen en te delen. 

vlnr bovenste rij: Marcel de Rouw , Pieter Dorenbosch , Lisette Otten (adjunct-directeur), Nathalie Brinkerink, Nicole van Venrooij, Agnes Oen

vlnr onderste rij: Stefan Rekers, Claudy Klaassen - te Boome, Linda Mulder, Tineke Huijmans-Amelink, Helga van Noordenburg (adjunct-directeur), Iris Beck

Niet op de foto: Anneke Jaspers en Rogier van Gent

Webmaster: Arjan Rossewij

Communicatie: Iris Beck

Content: Hester van Breugel

Content: Richard Jaspers Faijer

Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.