Informatie nieuwe leerlingen

infoBenieuwd naar onze school of wilt u een kijkje komen nemen? Maak dan een afspraak met Hellen Schouenberg (directeur) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefoon 0348 431 039 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Graag tot ziens!

 

 

 

 

potloodProcedure aanmelden nieuwe leerlingen

Iedere toekomstige leerling vanaf 0 jaar kan ingeschreven worden bij de Regenboogschool. Er is geen wachtlijst. Meld uw kind aan via onderstaand formulier. Na ontvangst krijgt u van ons een bevestiging van de aanmelding. Wanneer uw kind tussen de twee en drie jaar is, zetten wij de aanmelding om in een definitieve inschrijving.

Open aanmeldingsformulier (PDF-document)

Voor de volledigheid wijzen wij u erop dat een handtekening vereist is.

 

Instroom van oudere leerlingen

In de dynamische woonwijken Snel en Polanen en Waterrijk is er vaak sprake van veel tussentijdse verhuizingen. Daarmee stromen ook 'oudere leerlingen' in. Wij vinden het belangrijk om bepaalde verwachtingen - met betrekking tot de kwaliteit van onderwijs - waar te kunnen maken. Wij hebben daarin een verantwoording naar onze huidige leerlingen toe, en natuurlijk naar uw kind. Daarom volgen wij de volgende procedure:

  1. Ouders nemen contact met ons op.
  2. Wij bespreken in welke groep de leerling het beste geplaatst kan worden (we kunnen namelijk kiezen uit meerdere groepen van hetzelfde leerjaar). Het aantal leerlingen is hierin bepalend, maar ook de huidige samenstelling van de groep speelt mee.
  3. Wij nemen contact met de huidige school op.

Wij nemen contact met u op om de definitieve groepsindeling bekend te maken en nadere afspraken met elkaar te maken.

Door ons PAD-programma dragen wij zorg voor de pedagogische kant van de nieuwe instroom van leerlingen.

Mocht u naar Snel en Polanen of Waterrijk verhuizen, neem dan tijdig contact met ons op.

feest1Uw kind wordt 4 jaar... en dan? 

Twee maanden voor uw kind vier jaar wordt, neemt de leerkracht contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld voor een eerste kennismaking. Uw kind is hierbij van harte welkom.

Tijdens dit gesprek zal de leerkracht met u 5 dagdelen afspreken wanneer uw kind mag komen wennen in de klas. U ontvangt dan ook een enveloppe met een aantal formulieren. De formulieren kunt u bij het eerste wenmoment bij de leerkracht inleveren.

Wat geeft u mee naar school?

Vanaf het eerste wenmoment is het handig dat uw kind gymschoentjes, voorzien van haar/zijn naam in een tasje op school heeft liggen. Deze worden bewaard op een vaste plek.

Voor in de ochtend mag uw kind drinken met fruit of een gezonde koek mee naar school nemen. Deze kunt u in een (rug)tas in de grijze mand bij de kapstok doen.

In de middag hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen.

 

lunchTussenschoolse opvang

De Regenboog heeft de tussenschoolse opvang (tso) geprofessionaliseerd. De organisatie KMN Kind & Co uit Nieuwegein verzorgt de Tussenschoolse Opvang. Meer informatie hierover vindt u hier, of check de website van KMN Kind & Co.

lettersDe vierde verjaardag

Kinderen die 4 jaar worden vieren hun verjaardag niet op school. We hebben gemerkt dat dit voor de kinderen erg spannend is. Bovendien hebben ze vaak al een afscheidsfeestje op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf. Kinderen die tussen de start van het schooljaar en 1 oktober 4 worden, starten direct na de zomervakantie. Voor deze kinderen maken we een uitzondering. We houden dit feestje heel klein, alleen in de klas.

Wordt uw kind 5 jaar dan vieren we de verjaardag uitgebreid in de klas. U bent van harte welkom om samen met de kinderen dit feestje mee te vieren.

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.