Projectweek Engels - Kinderboekenweek

sprookjeDe weken tot de herfstvakantie stonden in het teken van Engels en de Kinderboekenweek. Woensdag 25 september hebben we met het opvoeren van Roodkapje de projectweek Engels feestelijk geopend en ook ging de Kinderboekenweek met het thema “Gruwelijk Eng” die dag van start. De leerlingen hebben op verschillende manieren gewerkt met Engelse woorden zoals bijvoorbeeld liedjes, raadsels, beeldende vormingen. Vrijdag 13 oktober is de projectweek afgesloten in de klassen.

Echter voor u hebben we nog wat in het vooruitzicht…… 
Voorafgaand aan de Regenboogvieringen tonen we u foto’s die gemaakt zijn tijdens de projectweek. Vervolgens kunt u genieten van de Regenboogvieringen waar Engels / Gruwelijk Eng ook zomaar weer in terug kan komen. De data voor de vieringen zijn terug te vinden in de agenda op de site of check dit artikel. Bent u er ook bij?

Rondom een Engels boek heeft elke groep op verschillende manieren gebruik gemaakt van de woorden die in het boek voorkwamen. Om deze woorden te leren en te gebruiken zijn diverse Engelse activiteiten ontwikkeld zoals bijv. liedjes, raadsels, spelletjes, invuloefeningen, drama en beeldende vorming.

Daarnaast hebben ook (met name de hogere) groepen andere lessen geïntegreerd rondom het thema van hun Engelse boek zoals biologie, aardrijkskunde, rekenen etc. Natuurlijk blijven de Engelse lessen het gehele jaar nog terugkomen.

Door de aanvulling van vele Engelse boeken in onze schoolbibliotheek (met dank aan de Oudervereniging voor de bijdrage) kunnen er nu nog meer Engelse boeken gelezen worden.

 

Projectweek2017

 

Kinderboekenweek2017

 

 

 
 

Over ons

Op KBs de Regenboog staat het lerende kind centraal. Als school zijn we gericht op zijn of haar ontwikkeling vanuit de mogelijkheden die het kind in zich draagt.

Contact

Telefonisch contact: 0348 431039 of stuur een email naar info@regenboogwoerden.nl.